Удар по нафтобазі у Харкові: в лікарні залишається одна постраждала зі значними опіками

Удар по нафтобазі у Харкові: в лікарні залишається одна постраждала зі значними опіками

Укрінформ
Після удару РФ по нафтобазі в Харкові 9 лютого у лікарні залишається одна постраждала людина зі значними опіками.

Про це повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини» міський голова Ігор Терехов, передає кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні одна людина перебуває у лікарні. У неї дуже серйозні опіки. Лікарі роблять усе можливе, щоб урятувати життя. Ще декілька людей перебувають на амбулаторному спостереженні», - розповів Терехов.

За його словами, служби продовжують усувати наслідки забруднення нафтопродуктами.

«Ми будемо прибирати ґрунт і засипати новий. Засипаємо пісок, тирсу. Ми купуємо відповідні хімреактиви, які локалізують ці наслідки», - зазначив міський голова.

Читайте також: На Харківщині формують групи для перевірки великих нафтобаз

Як повідомлялося, пізно ввечері 9 лютого російські війська атакували Харків «Шахедами», влучивши по нафтобазі в Немишлянському районі. Внаслідок удару розлилося пальне та спалахнула пожежа, вогонь поширився на приватну забудову на вул. Котельній. Згоріло 15 будинків, загинули семеро людей: родина прокурорки Ольги Путятіної (вона сама, її чоловік і троє синів) та подружжя пенсіонерів Манойлів.

Пожежу на нафтобазі рятувальники гасили майже 60 годин: про її остаточну ліквідацію ДСНС повідомила 12 лютого.

За даними обласної прокуратури, на момент удару в резервуарах було приблизно 3,8 тис. тонн нафтопродуктів - бензину та дизпалива. Пальне потрапило до річки Немишля, яка протікає територією Харкова, а з неї - у річки Харків, Лопань та Уди.

Для ліквідації наслідків забруднення на Харківщину доставили обладнання та сорбенти, що поглинають та знешкоджують дію нафтопродуктів. В ОВА запевняють, що пальне не потрапило до Сіверського Дінця.

На якість водопровідної води у Харкові забруднення не вплинуло - водозабори міста розташовуються вище впадання Уд у Донець.

Міністерство довкілля та природних ресурсів оцінило збитки довкіллю внаслідок удару по нафтобазі в понад 30 млн грн. Приблизна площа забрудненої водної поверхні - 780 тис. кв. м. За інформацією екоактивіста, засновника проєкту «Чисті Уди» Артема Приходька, через забруднення вже гинуть тварини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-