На Харківщині формують групи для перевірки великих нафтобаз

На Харківщині формують групи для перевірки великих нафтобаз

Укрінформ
На Харківщині формують групи для перевірки великих нафтобаз після трагедії у Харкові 9 лютого, коли після удару РФ по нафтобазі стався витік та пожежа, внаслідок якої згоріли семеро людей у власних будинках.

Про це в коментарі ЗМІ розповів заступник голови Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов, передає кореспондент Укрінформу.

«Буде розпорядження скоріше за все або голови обласної військової адміністрації, або Ради оборони. Будуть створені робочі групи, комісії, куди увійдуть представники ДСНС, поліції, екоінспекції, місцевої влади. Такі групи створять найближчими днями, і до кінця тижня вони розпочнуть роботу», - сказав Іванов.

За його словами, перевірять усіх крупних зберігачів нафтопродуктів: ліцензії, скільки зберігається пального, як далеко житлова забудова, чи є системи оповіщення, щоб люди могли якнайшвидше залишити територію, чи є захисні споруди і що вони здатні витримати.

Читайте також: Атака РФ по нафтобазі: на Харківщині забруднені чотири річки

Як повідомлялося, пізно ввечері 9 лютого російські війська атакували Харків ударними безпілотниками, влучивши по нафтобазі в Немишлянському районі. Внаслідок удару розлилося пальне та спалахнула пожежа, вогонь поширився на приватну забудову на вул. Котельній.

Згоріло 15 будинків, загинули семеро людей: родина прокурорки Ольги Путятіної (вона сама, її чоловік і троє синів) та подружжя пенсіонерів Манойлів.

Пожежу на нафтобазі рятувальники гасили майже 60 годин: про її остаточну ліквідацію ДСНС повідомила 12 лютого.

За даними ОВА, в навколишнє середовище вилилося 3 тис. тонн пального. Зараз намагаються не допустити потрапляння нафтопродуктів у річку Сіверський Донець, в області чекають обладнання, яке застосовують на морі під час розливів з танкерів. Його використають у визначеному місці, щоб зупинити та очистити забруднену воду.

Фото: ДСНС у Харківській області / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-