У Тернополі помер багаторічний голова Всеукраїнського товариства «Лемківщина» Олександр Венгринович

У Тернополі помер багаторічний голова Всеукраїнського товариства «Лемківщина» Олександр Венгринович

Укрінформ
У Тернополі 29 листопада помер український громадський діяч, багаторічний голова Всеукраїнського товариства «Лемківщина» Олександр Венгринович.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш, передає Укрінформ.

«Сьогодні усі лемки втратили батька! Відійшов у вічність багаторічний голова Всеукраїнського товариства «Лемківщина» - Олександр Венгринович», - написав Труш.

За його словами, Олександр Венгринович дбав про лемківську культуру, примножував лемківський дух і зберігав памʼять про трагедії лемківської громади.

Очільник регіону висловив співчуття рідним Венгриновича, близьким та всій лемківській спільноті.

Олександр Венгринович народився 23 листопада 1939 на Лемківщині, в місті Криниця Ново-Санчівського повіту Краківського воєводства (Польща). Восени 1945 внаслідок депортації разом з батьками, сестрою і братом опинився в Монастириськах Тернопільської області, де проживав до 1977 року. 

Венгринович закінчив Чернівецький будівельний технікум, а згодом Тернопільський педагогічний інститут. У 1990-1994 роках був заступником голови, а в 1994-1998 і від 2000 — головою Тернопільського обласного товариства «Лемківщина». 

Він був членом президії Світової федерації українських лемківських об’єднань, знаний, як організатор обласних, крайових і всеукраїнських фестивалів лемківської культури на Тернопільщині. 

Від 2001 року — голова всеукраїнського товариства «Лемківщина».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-