Вивезення українського зерна з Маріуполя: СБУ оголосила підозру «голові уряду днр»

Вивезення українського зерна з Маріуполя: СБУ оголосила підозру «голові уряду днр»

Укрінформ
Служба безпеки повідомила про підозру громадянину рф, який обіймає псевдопосаду «голови уряду днр», в організації вивезення українського зерна із захопленого Маріуполя.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

У результаті слідчо-оперативних дій повідомили про підозру підсанкційному «голові уряду» терористичної організації «днр» – громадянину росії Віталію Хоценку.

Він входить до найближчого оточення терориста Пушиліна, який безпосередньо сприяв його призначенню на «керівну посаду» у червні 2022 року.

У лавах загарбників фігурант виконує завдання москви щодо матеріально-технічного забезпечення бойовиків, які беруть участь у збройній агресії проти України.

Читайте також: У колабораціонізмі підозрюють 27 членів «народної ради лнр»

Також він відповідає за вивезення українського зерна, вугілля та граніту з Маріупольського порту до країни-агресора.

Крім цього, зловмисник є одним з ключових організаторів фейкового референдуму щодо «приєднання» захопленої території Донеччини до складу росії.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Наразі зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово захопленій частині сходу України.

Читайте також: СБУ оголосила підозру «міністру» з Херсонщини, причетному до депортації дітей

«Втім, Служба безпеки знає про його місця перебування, маршрути переміщення та проводить комплексні заходи для притягнення до відповідальності», - наголосили у спецслужбі.

Як повідомляв Укрінформ, до суду скерована справу громадянина російської федерації, який обіймає псевдопосаду «міністра вугілля та енергетики днр».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-