У колабораціонізмі підозрюють 27 членів «народної ради лнр»

У колабораціонізмі підозрюють 27 членів «народної ради лнр»

Укрінформ
Вже загалом 27 “депутатів народної ради лнр” дістали підозру в колабораційній діяльності та посяганні на територіальну цілісність України.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генпрокурора повідомляє у Телеграмі.

"За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури загалом повідомлено про підозру 27 так званим "депутатам народної ради лнр", - ідеться в повідомленні.

Цим особам інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК).

Зокрема, у списку двоє “депутатів лнр”, викритих у лютому цього року. За даними слідства, вони у 2018 році були обрані до фейкового “органу влади”. Підозрювані брали активну участь у медійних заходах, де систематично заявляли про необхідність приєднання так званої “лнр” до російської федерації.

Читайте також: СБУ передала до суду вже понад 300 справ проти колаборантів - Малюк

У вересні минулого року фігуранти проголосували за незаконний референдум “лнр” щодо відокремлення територій Луганської області від України.

Досудове розслідування проводили Головне управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому за матеріалами Служби безпеки України суд позбавив волі на 5 років і 6 місяців організаторку фейкового референдуму на Луганщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-