Організаторка псевдореферендуму на Луганщині отримала тюремний термін

Організаторка псевдореферендуму на Луганщині отримала тюремний термін

Фото
Укрінформ
За матеріалами Служби безпеки України суд позбавив волі на 5 років і 6 місяців організаторку фейкового референдуму рф на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це 3 Управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило в Фейсбуці.

«Оперативники затримали правопорушницю у звільненому від окупантів селі Стельмахівка Сватівського району. Досудовим розслідуванням встановлено, що 50-річна працівниця сільгосппідприємства провела у селі «референдум» щодо входження окремих територій Луганської області до складу рф. Її засуджено до 5 років 6 місяців позбавлення волі», - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що жінка 25 вересня 2022 року обходила з урною двори односельчан і агітувала їх голосувати за приєднання до країни-агресора. Потім у складі так званої «виборчої комісії» здійснила «підрахунок голосів» на користь заздалегідь відомої кремлівської «статистики» волевиявлення громадян.

Читайте також: росіяни готують шість тисяч «службовців» для окупаційних адміністрацій - Центр спротиву

Досудове розслідування проводили слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як повідомлялося раніше, жителя Сєвєродонецька, який передавав загарбникам інформацію про місця дислокації підрозділів ЗСУ, засудили до 12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-