Закриття шахт і незаконна мобілізація: до суду передали справу «міністра днр»

Закриття шахт і незаконна мобілізація: до суду передали справу «міністра днр»

Укрінформ
До суду скеровано справу громадянина російської федерації, який обіймає псевдопосаду «міністра вугілля та енергетики днр».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Обвинувачення проти фігуранта висунуто за фактом посягання на територіальну цілісність та недоторканність України (ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу).

Слідством установлено, що в липні 2022 року житель російського міста Нижній Новгород - колишній голова та міністр житлово-комунального господарства одного з регіонів рф - приїхав на тимчасово окуповану територію Донецької області та добровільно обійняв псевдопосаду «міністра вугілля та енергетики днр».

Серед іншого, обвинувачений координує роботу місцевих підприємств вугільної й нафтогазової промисловості, захоплених російськими загарбниками у 2014 році.

Серед них - державні підприємства «Донецька вугільна енергетична компанія», «Макіїввугілля», «Артемвугілля», «Орджонікідзевугілля», «Шахтарськантрацит», «Торезантрацит», «Сніжнеантрацит», ПАТ «Шахтоуправління Донбас» та інші.

Читайте також: СБУ оголосила підозру «міністру освіти днр», яка наказала палити українські підручники

За даними слідства, фігурант також сприяє мобілізації шахтарів до лав незаконних збройних формувань. Крім того, встановлена його причетність до закриття більшості шахт через «нерентабельність».

Як повідомляв Укрінформ, до 12 років позбавлення волі заочно засудили депутата Верховної Ради АР Крим, який голосував за постанову про «загальнокримський референдум».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-