Ексдепутата парламенту Криму засудили до 12 років за держзраду

Ексдепутата парламенту Криму засудили до 12 років за держзраду

Укрінформ
До 12 років позбавлення волі заочно засуджено депутата Верховної Ради АР Крим VI скликання, який голосував за постанову щодо проведення «загальнокримського референдуму».

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба прокуратури АРК та м. Севастополя у Телеграмі.

«За публічного обвинувачення прокуратури автономії до 12 років позбавлення волі заочно засуджено депутата Верховної Ради АР Крим VI скликання. Його визнано винним у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Прокурори довели, що у 2014 році засуджений, спільно з іншими депутатами кримського парламенту, задля приховання факту окупації півострова та легітимізації дій рф проголосував за низку незаконних постанов.

Йдеться про рішення щодо проведення «загальнокримського референдуму», прийняття постанови «Про декларацію про незалежність АР Крим та м. Севастополя».

Читайте також: За держзраду судитимуть ще вісьмох кримських суддів

Всупереч постанові Верховної Ради України, якою повноваження вказаних депутатів припинено, вони також проголосували за прийняття постанови про «незалежність Криму» та «правонаступництво Республіки Крим».

Як повідомлялося, прокуратура АРК оголосила підозру підприємиці з Криму, яка забезпечила засобами відеонагляду незаконно встановлений окупантами пункт пропуску у Джанкої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-