Повідомили про підозру кримській підприємиці, яка постачала техніку для незаконного КПП у Джанкої

Повідомили про підозру кримській підприємиці, яка постачала техніку для незаконного КПП у Джанкої

Укрінформ
Прокуратура АРК повідомила про підозру підприємиці з Криму, яка забезпечила засобами відеонагляду незаконно встановлений окупантами пункт пропуску у Джанкої.

Про це повідомила прокуратура АРК та м. Севастополя у Телеграмі, передає Укрінформ.

За даними прокуратури, підприємиця забезпечувала технікою об’єкти незаконно встановленого пункту пропуску «Джанкой», що межує з материковою частиною України.

Зазначається, що підозрювана діяла згідно із законодавством рф, зареєструвалася як індивідуальна підприємиця та займалась будівельно-монтажними роботами на окупованому півострові. Вона уклала контракт із федеральною установою, що відповідає за будівництво та експлуатацію об'єктів «роскордону» у Криму.

Читайте також: Кримського татарина Абдурахманова готують до етапування в рф, він просить про обмін

«Влітку минулого року підозрювана облаштувала засобами відеонагляду незаконно створений окупантами пункт пропуску «Джанкой». Водночас підприємиця певно знала про заборону займатися такою діяльністю у співпраці з державою-окупантом», - наголосили у прокуратурі.

Дії жінки кваліфіковано за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Як повідомлялося, за даними опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг", від початку повномасштабного вторгнення переконаність українців у тому, що перемогою у війні є визволення всіх її територій включно з Кримом та окупованою частиною сходу України, зросла до 85%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-