Кримського татарина Абдурахманова готують до етапування в рф, він просить про обмін

Кримського татарина Абдурахманова готують до етапування в рф, він просить про обмін

Укрінформ
Незаконно засудженого в Криму за участь у "батальйоні імені Номана Челебіджихана" жителя Херсонської області Руслана Абдурахманова окупанти готують до етапування до росії. Він просить про обмін.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Кримська правозахисна група, у розпорядженні якої є лист Абдурахманова.

“Засудженого до п’яти років ув’язнення у справі кримськотатарського батальйону Руслана Абдурахманова готують до етапування до колонії міста Ульяновськ”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Абдурахманов написав, що його з моменту затримання у квітні утримують у СІЗО №2 у Сімферополі.

Абдурахманов зазначив, що у нього значно погіршилося здоров’я, а медичної допомоги йому не надають.

"Дуже прошу вас вжити всіх можливих заходів для мого обміну та звільнення з незаконних місць позбавлення волі", – цитує КПГ лист Абдурахманова.

Як зазначається, своє прохання він адресує Президентові України, депутатам ВР, омбудсмену та іншим "уповноваженим особам".

Читайте також: Ташева: У Раді Європи було важливо озвучити державні рішення стосовно Криму

Як повідомляв Укрінформ, в одному з листів Абдурахманов розповів про тортури з боку російських силовиків у генічеському ПТУ і сімферопольському СІЗО.

Руслана Абдурахманова російські силовики затримали навесні 2022 року в с. Азовське Херсонської області. Його вивезли в тимчасово окупований Крим. 2 вересня його засудили до п'яти років колонії суворого режиму.

Станом на жовтень 2022 року повідомлялося, що за обвинуваченням у нібито участі в "батальйоні імені Номана Челебіджихана" заарештовані щонайменше 16 осіб, 10 із них — після 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-