Засуджений за «участь у батальйоні Челебіджихана» кримський татарин розповів про тортури

Засуджений за «участь у батальйоні Челебіджихана» кримський татарин розповів про тортури

Укрінформ
Житель Херсонської області Руслан Абдурахманов, засуджений російським судом до п'яти років колонії суворого режиму за участь у «батальйоні імені Номана Челебіджихана», розповів про тортури з боку російських силовиків у генічеському ПТУ і сімферопольському СІЗО.

Як передає Укрінформ, листа Руслана Абдурахманова опублікувала Кримська правозахисна група.

Руслан Абдурахманов розповів, що 18 квітня до нього в будинок у селі Азовське увірвалися озброєні автоматами люди в балаклавах, з нашивками «днр» та російськими прапорами.

«На очах у двох дітей та дружини вони вдарили мене, я впав і мене почали забивати ногами. Їх було близько 7 осіб у камуфляжній формі. Після чого мені на голову натягли чорний мішок для сміття, обмотали голову скотчем, вивели і поклали в машину. Спочатку привезли до ПТУ №17 у Генічеську», — написав Абдурахманов.

Читайте також: Джелял розповів про «популярну» статтю для переслідувань в окупованому Криму

За його словами, в ПТУ проводилися допити із застосуванням тортур.

«Мене привезли до катівні, спустили в підвал. Посадили в куток із зав'язаними руками та очима. Там смерділо трупною отрутою. Потім прийшли троє людей з чеченським акцентом, поклали мене на підлогу, дістали ножі й почали погрожувати тим, що відріжуть мені статеві органи. Потім мене катували струмом, били. Погрожували, що з моєю сім'єю вчинять так само. Потім туди зайшов старший і сказав, що одного вже вбили, що "його треба зняти з підвіски й закопати", — розповів Абдурахманов.

За його словами, він провів у ПТУ пів дня, після чого його відвезли на КПВВ «Чонгар», де знову допитували люди, які представилися співробітниками фсб.

Потім його привезли до будівлі фсб у Сімферополі.

Читайте також: В окупованому Криму від початку війни арештували сімох людей у справі «батальйону Челебіджихана»

Як зазначається, через постійний тиск, погрози та страх за сім'ю Абдурахманов дав неправдиві свідчення.

«Прошу вжити заходів щодо повернення мене на батьківщину, в Україну, а також надати допомогу моїй сім'ї», — написав в'язень.

Як повідомлялося, навесні 2022 року силовики рф провели облаву в селі Азовське Херсонської області, після чого затримали й вивезли в окупований Крим Руслана Абдурахманова. 2 вересня суд рф засудив українця до п'яти років колонії суворого режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-