В окупованому Криму від початку війни арештували сімох людей у справі «батальйону Челебіджихана»

В окупованому Криму від початку війни арештували сімох людей у справі «батальйону Челебіджихана»

Укрінформ
За 108 днів повномасштабної війни росії проти України в Криму за звинуваченнями в участі у кримськотатарському батальйоні Челебіджіхана було заарештовано більше осіб, ніж за 8 років окупації півострова.

Про це повідомляє на сайті ГО КримSOS, передає Укрінформ.

“З 24 лютого 2022 року окупанти заарештували 7 осіб за нібито участь у батальйоні імені Номана Челебіджіхана. В той час, коли за попередні 8 років війни за цими ж звинуваченнями переслідувалося 6 осіб”, – розповів аналітик КримSOS Євгеній Ярошенко.

Наразі стало відомо про сьомого кримського татарина, якого утримують у Сімферопольському СІЗО у справі батальйону імені Номана Челебіджіхана з початку повномасштабного вторгнення. Це – Артур Меметшаєв, батько 6 дітей.

4 особи з 7 затриманих від 24 лютого були викрадені на Херсонщині та насильно вивезені в Крим: Арсен Ібраїмов, Айдер Умеров, Руслан Абдурахманов та Артур Меметшаєв.

Читайте також: Від початку вторгнення російські судді винесли вироки 19 кримським політв’язням – КримSOS

Як повідомлялося, 1 червня 2022 року, "верховний суд" рф визнав “Кримськотатарський добровольчий батальйон імені Номана Челебіджіхана” терористичною організацією. Зараз є інформація про 13 політв’язнів, яких звинувачують у нібито участі в цьому батальйоні, семеро з них були затримані вже після 24 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-