Від початку вторгнення російські судді винесли вироки 19 кримським політв’язням – КримSOS

Від початку вторгнення російські судді винесли вироки 19 кримським політв’язням – КримSOS

Укрінформ
Від початку повномасштабного військового вторгнення російської федерації на територію України російські судді винесли вироки 19 кримським політичним в’язням.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці громадська організація КримSOS.

«Усім 19 політв’язням виносили вироки судді Південного окружного військового суду у Ростові-на-Дону. Примусове переміщення кримчан на територію рф можна розцінювати як воєнний злочин. Подібні злочини не мають терміну давності, тобто відповідальність за них може настати і через десятки років», – заявив аналітик КримSOS Євгеній Ярошенко.

Зазначається, що кримчани отримали терміни від 12 до 19,5 років позбавлення волі. 18 кримських політв’язнів засудили у так званих «справах Хізб ут-Тахрір», ще одного чоловіка - за нібито «державну зраду».

Читайте також: В рф визнали терористичним "кримськотатарський батальйон ім. Челебіджихана"

У КримSOS нагадали, що загальний термін вироків нинішнім жертвам політичних переслідувань в тимчасово окупованому Криму становить 1064 роки і 2 місяці ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 18 травня в тимчасово окупованому Криму за ґратами перебувало 123 жертви політично мотивованого кримінального переслідування, 98 із них – кримські татари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-