В рф визнали терористичним

В рф визнали терористичним "кримськотатарський батальйон ім. Челебіджихана"

Укрінформ
Верховний суд рф визнав "терористичним" і заборонив діяльність "кримськотатарського добровольчого батальйону ім. Номана Челебіджихана", якого офіційно не існує в правовому полі України.

Про це повідомляє Крим.Реалії, передає Укрінформ.

"Верховний суд задовольнив позов Генеральної прокуратури про визнання "Кримськотатарського добровольчого батальйону ім. Номана Челебіджихана "терористичною організацією та заборону його діяльності на території рф", - йдеться у повідомленні з посиланням на ТАСС.

Зазначається, що в тимчасово окупованому Криму незаконними “судами” вже винесено кілька обвинувальних рішень щодо кримських татар, яких визнали винними у тому, що вони нібито були членами "кримськотатарського батальйону".

Зокрема, у "справі батальйону імені Номана Челебіджихана" окупаційною владою в Криму засуджені та переслідуються кримські татари Едем Кадиров, Февзі Саганджі, Ділявер Гафаров, Наріман Межмедінов, Айдин Мамутов, Меджит Аблямітов, Рустем Гугурик, Ізет Гданов, Арсен Ібраїмов, Рустем Османов.

Читайте також: Двох кримчан судитимуть за участь у війні проти України на боці росії

В Україні дискусія про створення в системі правоохоронних органів України батальйону на честь відомого кримськотатарського політика та громадського діяча Номана Челебіджихана триває з 2016 року. Офіційно цей батальйон так і не був створений, однак російські спецслужби переслідують кримчан за участь у цій організації. Правозахисники розглядають переслідування за участь у "батальйоні імені Номана Челебіджихана" як політично мотивовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-