російські військові викрали жителя Херсонщини та вивезли у Крим

російські військові викрали жителя Херсонщини та вивезли у Крим

Укрінформ
На Херсонщині російські військові викрали місцевого жителя, звинувативши його в участі в батальйоні імені Номана Челебіджихана.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр.

«Окупанти заарештували українця, жителя села Новоолексіївка Херсонської області Костянтина Терещенка за підозрою в участі в батальйоні імені Номана Челебіджихана, який рф раніше визнала терористичною організацією», - йдеться у повідомленні.

Як інформує КРЦ, сталося це 18 червня, тоді до будинку чоловіка приїхали великий сірий автомобіль зі знаком «Z», білий мікроавтобус та 30-40 чоловік. Окупанти провели обшук, після якого чоловіка забрали.

«Відомо, що спочатку Костянтина відвезли до підвалу 17-го училища м. Генічеськ, де людей катують, після чого його відправили у СІЗО Сімферополя. Чоловіка звинувачують в участі в батальйоні імені Номана Челебіджихана», - підкреслюється в повідомленні.

Зазначається, що КРЦ із 2014 року зафіксував 21 затримання за звинуваченням в участі у добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана: 6 – в окупованому Криму, 15 – на захопленій Херсонщині після 24 лютого 2022 року.

Читайте також: «Суд» у Криму залишив під вартою журналістку Ірину Данилович – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня верховний суд росії задовольнив позов генеральної прокуратури про визнання «Кримськотатарського добровольчого батальйону ім. Номана Челебіджихана» терористичною організацією та заборону його діяльності на території рф.

За даними правозахисників, росія це робить для того, щоб обґрунтувати переслідування представників корінного народу в Херсонській області; щоб звинуватити всіх людей, які мають відношення до громадянської блокади Криму у 2015 році; щоб усіх затриманих у справі «Кримськотатарського добровольчого батальйону ім. Номана Челебіджихана» звинуватити у тероризмі та винести вироки з максимальними термінами; щоб мати підстави для подальших репресій представників кримськотатарського народу в тимчасово окупованому Криму та щоб обмежити розвиток громадських організацій патріотичного спрямування в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-