СБУ оголосила підозру «міністру освіти днр», яка наказала палити українські підручники

СБУ оголосила підозру «міністру освіти днр», яка наказала палити українські підручники

Укрінформ
СБУ повідомила про підозру очільниці «міністерства освіти і науки» терористичної організації «днр», яка наказала спалити у захопленому Донецьку українські підручники з історії.

Про це СБУ повідомляє в Телеграмі, передає Укрінформ.

Підозрювана - громадянка росії, яка мешкала в Удмуртії, а в липні минулого року отримала «призначення» до окупаційного органу в захопленій частині Донеччини.

Як зазначили в СБУ, на цій «посаді» вона намагається примусово наблизити освітню сферу регіону до кремлівських стандартів. Для цього організувала знищення у школах українських підручників і доручила повністю переписати навчальну програму з історії України.

Окрім того, псевдоміністр змушує вчителів їздити на «курси переформатування» в росію та відправляє дітей до «таборів» країни-агресора.

На підставі зібраної доказової бази слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 110 КК (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Читайте також: На Луганщині росіяни вилучають українські книги з бібліотек

Наразі вона перебуває на тимчасово окупованій частині Донецької області. Втім, співробітники СБУ знають про місця її перебування та проводять комплексні заходи для притягнення зловмисниці до відповідальності.

Нагадаємо, радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що в тимчасово захопленому російськими військами місті на подвір’ї школи № 48 окупанти палили українські підручники. https://t.me/andriyshTime/3239

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-