СБУ оголосила підозру «міністру» з Херсонщини, причетному до депортації дітей

СБУ оголосила підозру «міністру» з Херсонщини, причетному до депортації дітей

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України повідомила про підозру «міністру транспорту» з тимчасово захоплених районів Херсонської області, який причетний до депортації українських дітей у росію.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Зловмисником є громадянин рф, який у травні минулого року отримав «призначення» у захопленій частині Херсонщини. Він виконував завдання москви щодо перелаштування місцевої транспортної системи під забезпечення потреб військових угруповань країни-агресора.

Він також є одним з організаторів депортації українських дітей із захопленої частини Херсонщини до росії, що здійснювалася під виглядом поїздок до дитячих таборів.

Окрім того, під керівництвом фігуранта загарбники вивозили морськими суховантажами українське зерно до рф.

На підставі зібраної доказової бази слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади); ч. 1 ст. 332-2 (Незаконне перетинання державного кордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави).

Читайте також: СБУ оголосила підозру «міністру освіти днр», яка наказала палити українські підручники

Наразі фігурант перебуває у тимчасово захопленому Скадовську. Співробітники СБУ проводять комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України у ході контрдиверсійних заходів на Вінниччині затримала поплічника рф, який після звільнення Херсона від росіян намагався втекти до Придністров’я.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-