СБУ затримала пособника рф, який здавав бійців АТО та учасників руху опору на Херсонщині

СБУ затримала пособника рф, який здавав бійців АТО та учасників руху опору на Херсонщині

Фото, відео
Укрінформ
Служба безпеки України у ході контрдиверсійних заходів на Вінниччині затримала поплічника рф, який, за інформацією слідства, намагався після звільнення Херсона від росіян втекти до Придністров’я.

Ним виявився неодноразово засуджений за тяжкі злочини житель Білозерського району Херсонщини, передає Укрінформ із посиланням на повідомлення пресслужби СБУ у Телеграмі.

«Після захоплення частини південного регіону рецидивіст добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами. За даними контррозвідки СБУ, зловмисник «здавав» каральним загонам рашистів місця перебування учасників руху опору та їхніх сімей», – зазначили у СБУ.

Уточнюється, що насамперед ворога цікавили адреси помешкань колишніх українських бійців, які брали участь АТО на сході України.

За інформацією спецслужби, за свою «лояльність» чоловік отримав від керівництва місцевої окупаційної адміністрації «особливий статус», який передбачав дозвіл на мародерство та вільне пересування районом. Частину з награбованого, як заявили у СБУ, фігурант мав віддавати росіянам.

Відео: СБУ

Зазначається, що цей громадянин після звільнення Херсона втік до Вінниччини під виглядом переселенця, де оселився в одному із прикордонних з невизнаним Придністров’ям селищ та підшукував «варіанти» нелегального виїзду за межі України.

Читайте також: На Запоріжжі депутат-колаборант отримав 10 років ув’язнення

Але контррозвідники СБУ встановили місцезнаходження фігуранта і своєчасно затримали його.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Чоловіку загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Вінницької області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читайте також: Гайдай спростував фейк росіян, буцімто Білогорівку зруйнували не вони

Як повідомлялося, 10 березня херсонські поліцейські заочно повідомили про підозру пособнику держави-агресора – росії.

За інформацією слідства, 49-річний херсонець добровільно обійняв посаду у так званому «государственном унитарном предприятии Херсонская железная дорога», агітував за отримання російських паспортів та підтримував проведення незаконного «референдуму».

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-