На Запоріжжі депутат-колаборант отримав 10 років ув’язнення

На Запоріжжі депутат-колаборант отримав 10 років ув’язнення

Укрінформ
У Запорізькій області до 10 років позбавлення волі засуджено депутата-колаборанта, який добровільно надав згоду на співпрацю з російськими загарбниками та обійняв посаду так званого «голови військово-цивільної адміністрації» у тимчасово захопленому Дніпрорудному.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За публічного обвинувачення Запорізької обласної прокуратури в порядку спеціального судового провадження депутата Запорізької обласної ради від «Опозиційного блоку» визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Його засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади в органах влади строком на 15 років та з конфіскацією всього належного майна.

Прокурори в суді довели, що у травні 2022 року чоловік добровільно надав згоду на співпрацю з російськими загарбниками та погодився на пропозицію обійняти посаду так званого «голови військово-цивільної адміністрації м. Дніпрорудне».

Читайте також: У Миколаєві працівниця підприємства «Зоря-Машпроєкт» отримала 11 років тюрми за держзраду

Про своє нове призначення псевдопосадовець повідомив жителям та підприємцям тимчасово захопленого міста через Інтернет у відеозверненні, у якому також закликав підтримати ворожу владу.

Як повідомляв Укрінформ, у 2022 році Служба безпеки України розслідувала понад 2,6 тисячі справ щодо колаборантів, з них до суду було передано понад 300 справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-