Верещук закликала країни Балтії та Грузію допомогти кримським татарам втекти від мобілізації

Верещук закликала країни Балтії та Грузію допомогти кримським татарам втекти від мобілізації

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук звернулася до Урядів Польщі, Латвії, Естонії, Литви та Грузії з проханням не відмовляти кримським татарам у перетині кордону.

Про це вона написала у телеграмі, передає Укрінформ.

"Окупаційна влада в Криму почала незаконну мобілізацію. Вони почали масово мобілізувати кримських татар та інші корінні народи Криму для участі у війні на стороні окупантів. Очевидно, що такі дії мають ознаки геноциду. Кримські татари й інші корінні народи українського Криму намагаються всіма силами уникнути мобілізації у ворожу армію", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Данілов: Більшість мобілізованих у рф – представники мусульманського світу

За її словами, татари намагаються виїхати до дружніх Україні країн, але Мінреінтеграції почало отримувати відомості, що польські, латвійські, естонські, литовські та грузинські прикордонники подекуди відмовляють представникам корінних народів Криму в перетині кордону, змушуючи їх повертатися до Криму або до росії.

"Звертаємось до Урядів Польщі, Латвії, Естонії, Литви та Грузії з проханням звернути увагу на вказану проблему. Просимо дружні нам країни сприяти виїзду представників корінних народів Криму з території українського Криму та з території рф у треті країни. Зараз підтримка корінних народів Криму з боку міжнародної спільноти є важливою як ніколи!", - наголосила Верещук.

Читайте також: У росії вже мобілізували понад 100 тисяч осіб – Генштаб

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня президент росії володимир путін оголосив "часткову мобілізацію". Міністр оборони рф сергій шойгу повідомив, що в її межах будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-