У росії вже мобілізували понад 100 тисяч осіб – Генштаб

У росії вже мобілізували понад 100 тисяч осіб – Генштаб

Укрінформ
У рф від початку оголошеної мобілізації призвали до війська понад 100 тисяч осіб із заявлених раніше 300 тисяч.

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В росії після оголошення часткової мобілізації активно триває призов військовозобов’язаних. На теперішній час призвано понад 100 тисяч із оголошених 300 тисяч осіб. Ми розуміємо, що оголошена цифра у 300 тисяч не кінцева. Найбільш імовірно, що чисельність мобілізованих буде значно більшою», - зазначив Громов.

Читайте також: У НАТО на тлі мобілізації в рф запевнили у подальшій підтримці ЗСУ - Залужний

Він також зауважив, що мобілізація у рф розпочалась не 21 вересня, а значно раніше. Зокрема, згідно з інформацією, яку надала група російських полонених, вони були мобілізовані 9 вересня, а вже 13 та 15 вересня потрапили на фронт. При цьому попередньої підготовки і злагодження підрозділів не проводилося.

Громов також зазначив, що техніка російських військ у поганому стані, а їхні ремонтні бригади відзначають зростання дефіциту комплектуючих.

Читайте також: Незаконно мобілізованих кримчан відправляють воювати без підготовки – КримSOS

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня президент росії володимир путін оголосив "часткову мобілізацію". Міністр оборони рф сергій шойгу повідомив, що в її межах будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-