Псевдореферендуми не можуть відображати волю українців – Блінкен

Псевдореферендуми не можуть відображати волю українців – Блінкен

Заява
Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що проведення рф фіктивних референдумів є лише спробою путіна захопити більше українських земель, що грубо порушує міжнародне право й ніколи не буде визнано на міжнародному рівні.

З відповідною заявою він виступив у четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Фальшиві «референдуми» кремля є марною спробою приховати те, що являє собою подальші спроби захоплення земель в Україні. Чітко наголошу: результати були підготовлені в москві та не відображають волі народу України», - підкреслив глава американської дипломатії.

Читайте також: Cейм Польщі засудив псевдореферендуми і закликав ЄС не видавати візи росіянам

Він вкотре зауважив, що Сполучені Штати ніколи не визнають легітимність чи результати цих фіктивних референдумів або ймовірної анексії рф української території.

«Цей спектакль, організований ставлениками рф, є нелегітимним і порушує міжнародне право. Це – посягання на принципи міжнародного миру й безпеки»,- зауважив держсекретар США.

Читайте також: Поразки на фронті змусили росію поквапитися з псевдореферендумами - Маляр

Він зазначив, що росія змусила значну частину населення захоплених районів лишити свої домівки, а ті, хто залишився, були змушені голосувати під погрозами людей зі зброєю, в страху за свою безпеку, а також безпеку близьких.

«Народ України послідовно висловлював своє прагнення до вільного й демократичного майбутнього. Вони хочуть, щоби їхня країна залишалася незалежною й суверенною»,- підкреслив Блінкен.

Читайте також: У кремлі запланували на завтра «приєднання» захоплених територій України

«Сполучені Штати, наші союзники та партнери продовжать допомагати Україні в її боротьбі за захист своєї території від російської агресії. Ми щиро підтримуємо єдність, суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах»,- наголосив держсекретар США.

Читайте також: Оголошення росією про «приєднання» українських територій нічого не змінить на полі бою – ОП

Як повідомляв Укрінформ, російська окупаційна адміністрація 23-27 вересня провела на території Луганської, Донецької, Херсонської й Запорізької областей фіктивні «референдуми» щодо приєднання цих територій до росії. Білий дім неодноразово заявляв, що не визнає жодних результатів цих так званих голосувань на тимчасово окупованій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-