Cейм Польщі засудив псевдореферендуми і закликав ЄС не видавати візи росіянам

Cейм Польщі засудив псевдореферендуми і закликав ЄС не видавати візи росіянам

Укрінформ
Нижня палата польського парламенту прийняла у четвер резолюцію, в якій засудила псевдореферендуми на тимчасово захоплених росією територіях України і закликала Євросоюз призупинити видачу віз громадянам рф.

За прийняття резолюції проголосували 434 депутати Сейму, двоє утрималися, ніхто не був проти, передає кореспондент Укрінформу.

“Проведені в атмосфері терору псевдореферендуми порушують усі норми міжнародного права і заслуговують на однозначне засудження міжнародної спільноти. Сейм Республіки Польща підтримує Україну в її прагненні відновити повний контроль над усією своєю територією відповідно до міжнародно визнаного правового статусу. Сейм Республіки Польща рішуче засуджує примус жителів окупованих російською федерацією територій до служби в російських збройних, допоміжних і колабораціоністських силах”,- йдеться в декларації.

Як зазначається в документі, російська держава та її структури вчиняють в Україні воєнні злочини, включно з геноцидом, і переважна більшість громадян рф підтримує цю війну. Як підкреслюється, росія також веде інтенсивну розвідувально-підривну діяльність на території ЄС.

Читайте також: Відповідь на можливий ядерний удар рф має бути асиметрична, але нищівна - глава МЗС Польщі

У резолюції зазначається, що “неприпустимо з моральної точки зору дозволяти громадянам країни, яка веде жорстоку агресивну війну та здійснює акти державного тероризму, вільно пересуватися Європою”.

Як підкреслюється, Сейм Польщі підтримує дії уряду країни на міжнародній арені щодо “припинення видачі віз громадянам рф”.

Зазначається, що країни ЄС та євроінституції мають спільно виступити на боці скривджених проти агресора.

З 24 лютого росія веде повномасштабну війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-