Депутат облради показав руйнування у звільненому від росії Високопіллі

Депутат облради показав руйнування у звільненому від росії Високопіллі

Фото
Укрінформ
Депутат Херсонської облради Ігор Йосипенко опублікував фото зі звільненого селища Високопілля, де помітні масштабні руйнування і яке ворог продовжує обстрілювати.

Як передає Укрінформ, відповідні світлини та розповідь про ситуацію у селищі і селах громади він оприлюднив у Фейсбуці.

«У Високопілля разом з волонтерами нашого благодійного фонду «Українці переможуть!» в'їжджали з болем в серці. Адже вже на під'їзді були помітні масштабні руйнації цього селища міського типу - багатого і заможного до російсько-української війни», - написав Йосипенко.

Він зазначив, що з середини березня цей населений пункт був під контролем російських загарбників, у ньому залишалися місцеві жителі, які бачили, як вороги знищують їх маленьку батьківщину.

«Спалені та зруйновані приватні садиби, вщент розбитий центр населеного пункту. А це - праця багатьох людей і навіть не одного покоління, вкрадені роки праці й - життя. По всьому селищу стоять понівечені автівки мирних людей, насильно відібрані, помарковані буквою Z - дорогі й не дуже, але вкрадені й розтрощені, а дехто на них збирав роками», - пише Йосипенко.

Читайте також: російські загарбники утримують сім мешканців Каховської громади Херсонщини

За його словами, російські військові позабирали у жителів паспорти, по селищу забороняли ходити, а якщо і дозволяли, то лише з білою ганчіркою.

Як підкреслив депутат, старі люди не приховують свою зневагу до солдатів «другої армії світу», які відбирали у них все з дому, в тому числі й їжу, мародерили, знущались з мирного населення і вбивали.

Зазначається, що у селищі й зараз неспокійно, російські загарбники продовжують його обстрілювати, хати горять просто на очах.

Читайте також: Мешканців Херсонщини закликали повідомляти в СБУ про дії ворога щодо підготовки до «референдуму»

«Там небезпечно перебувати. Ми надали гуманітарну допомогу жителям Високопілля, бо розуміємо, що не так швидко відновиться вся інфраструктура. Передали і в село Нововознесенське допомогу жителям цього звільненого населеного пункту», - написав Йосипенко.

Він підкреслив, що жителі Херсонщини мужні та незламні, тому, переживши окупацію, вони вже господарюють і думають, як будуть зимувати. Але, за словами Йосипенка, все ж не варто ризикувати своїм життям, треба в цей час перебувати в безпечній зоні.

Також, як розповів депутат облради, завезли гуманітарну допомогу і в село Іванівка, де залишається трохи понад 20 найстійкіших жителів, які готують їжу на дровах і воду набирають з колодязів, відмовляючись від евакуації.

Читайте також: ЗСУ не дали росіянам налагодити переправу - знищили баржу в районі Голої Пристані

Як повідомляв Укрінформ, українські захисники звільнили смт Високопілля на Херсонщині.

Фото: Ігор Йосипенко, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-