російські загарбники утримують сім мешканців Каховської громади Херсонщини

російські загарбники утримують сім мешканців Каховської громади Херсонщини

Фото
Укрінформ
У катівнях російського агресора знаходиться семеро мешканців Каховської громади (Херсонська область).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Каховська міська територіальна громада.

«На даний час в підвалах і катівнях окупаційної влади знаходяться семеро мешканців Каховської громади», - йдеться у повідомленні.

Як інформують у громаді, це Валерій Панчук – з 22.08, Володимир Середин – з 25.08, Андрій Міхович – з 25.08, Юрій Панчук - з 28.08, Віталій Сєров – з 31.08, Ірина Гончарова – з 06.09, Володимир Ступін– з 06.09.

Зазначається, що публікації, розміщені на офіційній сторінці Каховської громади, в яких інформують про злочини росіян проти каховчан (насильство над людьми, масові викрадення, катування у підвалах, крадіжки майна, спроби створити фіктивні управлінські структури) - офіційно фіксуються СБУ та іншими правозахисними органами і у фіналі матимуть абсолютно розгромні кримінальні наслідки.

У громаді закликають не мовчати, публічність потрібна, «щоб не зникнути безвісти в розстрільній ямі», та повідомляти у приватних повідомленнях інформацію стосовно викрадення рідних або знайомих.

Читайте також: російські військові викрали жителя Херсонщини та вивезли у Крим

Як повідомляв Укрінформ, у Каховському районі Херсонської області російські військові викрали двох чоловіків, які намагалися вивезти із загарбаної території свої родини.

Відомо, що станом на 31 серпня у полоні росіян досі залишаються 185 викрадених на Херсонщині цивільних. Правозахисники розробили рекомендації, куди повідомляти про викрадення на захоплених територіях.

Останні тижні на Херсонщині російські загарбники посилили масштаб фільтраційних заходів, кількість людей, яких викрадають військові рф, збільшується.

Фото: Фейсбук Каховської міської територіальної громади

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-