Мешканців Херсонщини закликали повідомляти в СБУ про дії ворога щодо підготовки до «референдуму»

Мешканців Херсонщини закликали повідомляти в СБУ про дії ворога щодо підготовки до «референдуму»

Укрінформ
Херсонська облрада закликає повідомляти в СБУ про дії російських агресорів щодо проведення «референдуму» на загарбаних ним територіях.

Про це написав у Фейсбуці перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«Прошу всіх мешканців Херсонщини, кому відома достовірна інформація про дії, пов'язані з підготовкою цього шоу, оперативно повідомляти СБУ», - написав Соболевський.

Насамперед йдеться про інформацію щодо підготовки приміщень під розміщення «виборчих комісій», завезення «бюлетенів», формування «комісій».

Читайте також: Українцям нагадали, як передати ЗСУ інформацію про російські війська

Соболевський зазначив, попри те, що окупаційна влада в черговий раз була змушена відмовитися від проведення шоу «референдум», вона поки що не відмовилася від реалізації сценарію анексії Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, кремль готує на нещодавно загарбаних територіях України незаконні «референдуми» про приєднання до рф. Однак терміни їх проведення постійно переносяться.

Збройні сили України та місцеве населення, яке чинить опір, не дають можливості росіянам провести псевдореферендум.

Голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко наголошує, що будь-які псевдореферендуми російських загарбників на тимчасово захоплених територіях України є незаконними, та закликає застосувати санкції проти осіб, причетних до їх організації.

Читайте також: Спротив на Херсонщині не дає росіянам можливості навіть імітувати «референдум» – розвідка

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук нагадала, що ці псевдореферендуми є злочином, за участь у них передбачена кримінальна відповідальність; жителям краще евакуюватися або ж усіма можливими методами уникати участі у них.

У Держдепі США зазначили, що мають підтверджену інформацію про стурбованість у колах російської влади, що явка на «референдумах» буде дуже низькою.

Для росії «референдум» на Херсонщині важливий як аргумент для майбутніх поколінь. Таку думку висловив заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов в інтерв’ю Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-