Псевдореферендуми закриють для рф можливість переговорів з Україною - Президент

Псевдореферендуми закриють для рф можливість переговорів з Україною - Президент

Укрінформ
Усі, хто допомагатиме російським окупантам з організацією псевдореферендумів на півдні України, будуть покарані. Водночас росія, якщо піде шляхом псевдореферендумів, закриє для себе будь-яку можливість переговорів з Україною.

Як передає Укрінформ, про це під час відеозвернення заявив Президент України Володимир Зеленський.

«У цей літній час щотижня з’являється дедалі більше повідомлень про те, що окупанти готуються до псевдореферендумів у зайнятих ними районах півдня нашої держави. Хочу сказати дуже просту річ: усі, хто допомагатиме окупантам хоч якось реалізувати цей їхній намір, відповідатимуть. Відповідатимуть перед Україною. Позиція нашої держави залишається такою, якою була й раніше: ми нічого свого не віддамо, а якщо окупанти підуть шляхом цих псевдореферендумів, то для себе ж закриють будь-яку можливість переговорів з Україною та вільним світом, які російській же стороні однозначно будуть потрібні в певний момент», - наголосив Зеленський.

Він повідомив, що наступного тижня продовжить практику політичних звернень до представників держав-партнерів і народів, які разом з Україною захищають свободу. Також упродовж тижня запланована низка важливих переговорів – і не тільки з чинними політиками. Україна, як і раніше, робитиме все для того, щоб про війну та українські потреби знали в усіх країнах світу і в усіх аудиторіях – навіть у тих, які зазвичай не стежать за політичним життям, запевнив глава держави.

Читайте також: Загарбники мають намір проводити «референдум» протягом тижня - мер Мелітополя

Як повідомляв Укрінформ, за даними української розвідки, країна-агресор російська федерація намагається приєднати до свого складу тимчасово окуповані території України. Для цього має намір провести "референдум" у Запорізькій та Херсонській областях.

В Організації Об‘єднаних Націй та Європейському Союзі заявили, що світ не визнає фейкових "референдумів" на окупованих територіях України.

Читайте також: Українців в окупації погрозами змушують отримувати російські паспорти - розвідка

Заступник голови Офісу Президента Ігор Жовква днями повідомив, що псевдореферендумів на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей не відбудеться, бо ці території не будуть під контролем рф.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-