Українців в окупації погрозами змушують отримувати російські паспорти - розвідка

Українців в окупації погрозами змушують отримувати російські паспорти - розвідка

Укрінформ
На тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей російські загарбники змушують українців змінювати документи і переходити на російське законодавство.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

У Запорізькій області для жителів Мелітополя та його околиць росіяни оприлюднили вимоги щодо “земельних паїв”. При цьому люди, в яких досі діють договори оренди на земельні паї, повинні переукладати його на нові. Жителі тимчасово захоплених територій, у яких закінчився термін договору, мусять на підставі отриманого російського паспорта та відповідно до законодавства рф укласти новий. Якщо термін договору закінчився і власник не з'явився, особа буде позбавлена права власності на паї.

Читайте також: росія активно готує «референдуми» у Херсонській та Запорізькій областях – ГУР

Також загарбники встановили, що з початку вересня номерні знаки українського зразка на транспортних засобах будуть змінені на тимчасові з подальшим переоформленням, за умови наявності російського паспорта у власника.

На виїзді з міста на блокпостах росіяни продовжують здійснювати перевірки чоловіків, зокрема оглядати татуювання. Заходи російської армії спрямовані на паспортизацію населення та присвоєння майна осіб, що виїхали на підконтрольні Україні території.

На захопленій території Херсонщини “міністр аграрної політики Херсонської області”, народний депутат-зрадник Олексій Ковальов закликає сільгоспвиробників реєструвати діяльність і сплачувати “податки” за законодавством росії. Тих, хто відмовиться, позбавлятимуть права власності на земельні ділянки, а власників агробізнесу висилатимуть за межі регіону.

Читайте також: У Херсоні загарбники змушують підприємців отримувати російські паспорти

У Кам’янському так звана "адміністрація" проводить заходи з переведення діяльності місцевого бізнесу на податкові стандарти за законодавством рф. Представникам бізнесу і самозайнятому населенню вручили відповідні листи. Основною вимогою діяльності бізнесу є наявність громадянства рф.

Як повідомляв Укрінформ, 1 серпня депутат Херсонської облради Сергій Хлань поінформував, що на Херсонщині російські загарбники та колаборанти не мають підтримки місцевого населення, яке чекає на Збройні сили України, тому ворог готує свій “референдум” під грифом “дуже таємно”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-