Україна поверне захоплені території раніше, ніж там відбудуться «референдуми» – Жовква

Україна поверне захоплені території раніше, ніж там відбудуться «референдуми» – Жовква

Укрінформ
Псевдореферендумів на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей не відбудеться, бо ці території не будуть під контролем рф.

Про це заступник голови Офісу Президента Ігор Жовква сказав в інтерв'ю LB.ua, передає Укрінформ.

"Ми чуємо різну інформацію, там постійно міняються дати. Раніше йшлося про 11 вересня, бо це збігається з єдиним днем голосування у росії, потім почалися повідомлення про те, що, можливо, ці псевдореферендуми відбуватимуться не у вересні, а пізніше. В будь-якому разі не хотілося б навіть цього аналізувати, бо ми впевнені, що такого референдуму не відбудеться, тому що ці території не будуть під контролем рф", - сказав Жовква.

За його словами, постійно надсилаючи сигнали про проведення «голосування», москва демонструє, що сама не впевнена у тому, що їй вдасться зберегти контроль над тимчасово окупованими територіями.

"Тому все, що в кремлі роблять, – транслюють подібну інформацію внутрішній російській аудиторії", - додав Жовква.

Читайте також: СБУ встановила всіх причетних до підготовки «референдуму» на Херсонщині

Як повідомляв Укрінформ, за даними української розвідки, країна-агресор російська федерація намагається приєднати до свого складу тимчасово окуповані території України. Для цього має намір провести "референдум" у Запорізькій та Херсонській областях.

В Організації Об‘єднаних Націй та Європейському Союзі заявили, що світ не визнає фейкових "референдумів" на окупованих територіях України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-