Негода на Прикарпатті: дощі підтопили півсотні господарств і пошкодили міст

Негода на Прикарпатті: дощі підтопили півсотні господарств і пошкодили міст

Укрінформ
В Івано-Франківській області сильні дощі підтопили майже півсотні приватних господарств та пошкодили тимчасовий шляхопровід.

Про це повідомляє управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

«В результаті опадів 07.05.2019 на території Івано-Франківської області відбулись події, пов’язані із погіршенням погодних умов, підтоплені 9 підвалів (8 житлових будівель та 1 адміністративної будівлі), 45 прибудинкових територій приватних господарств. Пошкоджено 1 тимчасовий об’їзний шляхопровід (металевий міст)», - повідомляє управління ОДА.

За інформацією, цей шляхопровід знаходиться у селі Пійло, Калуського району, через річку Чечва. Основний міст там зруйнувала повінь минулих років.

У період негоди в Калуському районі у селі Перевозець, в урочищі «Шулени», через замулення водовідвідних канав стічними водами підтоплені 20 прибудинкових територій приватних господарств, з них у 7 підвальних приміщеннях житлових будинків спостерігається рівень води до 10 см.

Читайте також: В Україні сьогодні дощі й грози, у Карпатах — мокрий сніг

Загалом, учора на Прикарпатті до відкачування води з підвальних приміщень та прибудинкових територій рятувальників залучали 12 разів. Замулені кювети розчищає комунальна техніка.

За прогнозами синоптиків, до 9 травня через негоду на річці Дністер в ділянці м. Галич - м. Заліщики рівень води може піднятися на 1.2 м над поточним. На річці Ворона прогнозують подальший підйом на 0.3-0.8 м, подальше затоплення заплави, сільськогосподарських угідь. Тут можливе часткове підтоплення прирічкових будівель та господарських об'єктів, що у Тисменицькому районі.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-