Глава МЗС Чехії: Україна повинна мати можливість захищатися за допомогою ударів по Росії

Глава МЗС Чехії: Україна повинна мати можливість захищатися за допомогою ударів по Росії

Укрінформ
Чехія не бачить проблеми в тому, щоб Україна захищалася від агресора і в разі потреби завдавала ударів по російській території.

Про це перед зустріччю міністрів закордонних справ країн НАТО в Празі заявив журналістам глава чеського МЗС Ян Ліпавський, передає Укрінформ з посиланням на Radio Prague International.

За словами чеського міністра, найважливішою темою переговорів стане пошук згоди в діях НАТО щодо підтримки України.

Виступаючи в Сенаті на публічних дебатах, присвячених 75-річчю Північноатлантичного альянсу, Ліпавський зазначив, що Росія постійно веде гібридну війну, використовуючи хакерські атаки, пропаганду і шпигунство під дипломатичним прикриттям. На думку глави МЗС Чехії, Росія «сіє хаос», і протиотрутою може стати тільки сильне НАТО.

Ліпавський також закликав «відмовитися від західної риторики страху ескалації». «Росія перейшла всі можливі червоні лінії і діє без обмежень. Після інавгурації Путін почувається сильнішим», - наголосив чеський міністр. За його словами, НАТО слід вести проти російської агресії більш впевнену стратегію.

Читайте також: На зустрічі НАТО у Празі «обміняються думками» щодо Вашингтонського саміту - Ліпавський

Ліпавський повторив зроблену раніше заяву, що Україна повинна мати можливість захищатися від спрямованої проти неї агресії і на території Росії. Він також закликав до мобілізації ресурсів і збільшення потужностей оборонної промисловості та до підтримки України в захисті її повітряного простору.

Як повідомлялося, 30 травня у Празі розпочнеться дводенна неформальна зустріч міністрів закордонних справ країн-союзниць по Альянсу, які зосередять увагу на підготовці до Вашингтонського саміту НАТО та на продовженні заходів з підтримки України.

Фото: Czech Ministry of Foreign Affairs

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-