МЗС України і ПАРЄ обговорили компенсаційний механізм для постраждалих від російської агресії

МЗС України і ПАРЄ обговорили компенсаційний механізм для постраждалих від російської агресії

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Ірина Боровець і президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Теодорос Русопулос обговорили створення всеохоплюючого компенсаційного механізму для постраждалих від російської агресії.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ за підсумками зустрічі, яка відбулась на полях 133-го Міністерського засідання Комітету міністрів Ради Європи у Страсбурзі, передає Укрінформ.

"Сторони обговорили створення всеохоплюючого компенсаційного механізму для постраждалих від російської агресії, а також роль Ради Європи у його створенні та подальшому функціонуванні", - зазначається у повідомленні.

У ході зустрічі Боровець також наголосила на важливості якомога вищого рівня представленості іноземних держав та міжнародних організацій на Глобальному Саміті миру, що відбудеться в червні, і порушила питання консолідації парламентських кіл щодо постачання в Україну додаткових засобів протиповітряної оборони, зокрема систем Patriot для захисту цивільного населення від російських атак.

Читайте також: Рада Європи готова зіграти свою роль у притягненні РФ до відповідальності - генсекретарка

Русопулос своєю чергою запевнив у подальшій підтримці України. Він також відзначив, що запровадження посади спеціального доповідача Комітету міністрів Ради Європи з питань депортованих українських дітей стане дієвим механізмом та наголосив на важливості діяльності Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, незаконно вивезених до Росії.

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня у Гаазі розпочав роботу Міжнародний реєстр збитків. Загалом очікується до 8 млн заяв від українців, які постраждали від збройної агресії Російської Федерації.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-