Ударами по Одесі Росія намагається заблокувати морський коридор, створений ВМС України - Кислиця

Ударами по Одесі Росія намагається заблокувати морський коридор, створений ВМС України - Кислиця

Укрінформ
Обравши Одесу однією з головних цілей для авіаударів, росіяни намагаються зірвати функціонування морського коридору, створеного ВМС України після виходу Росії з Чорноморської зернової ініціативи, завив у п’ятницю постпред України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Ради Безпеки.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

«Спроби Росії шантажувати міжнародну спільноту виходом з ініціативи провалилися, – пояснив Кислиця. – Однак Україна… попри війну, запустила морський коридор і продовжує посилювати його ефективність».

За словами Кислиці, з серпня 2023 року з портів «Одеса», «Південний» та «Чорноморськ» було експортовано майже 30 млн тонн вантажів до 42 країн світу. З них понад 8 млн тонн – лише в лютому. 80% відвантажень становить аграрна продукція.

Фактично експорт з українських чорноморських портів досяг рівня, який можна порівняти з тим, що був до повномасштабного вторгнення, зазначив постпред.

Читайте також: Кислиця в Радбезі: Обличчя посланця Путіна в ООН назавжди залишиться уособленням війни

«Російський Чорноморський флот, чисельність якого постійно скорочується, більше не наважується з'являтися в північно-західній частині Чорного моря, не кажучи вже про його здатність блокувати українські порти», – наголосив Кислиця.

Все, що залишається Росії, – це запускати ракети, намагаючись залякати Україну та наших торговельних партнерів, сказав він, наголосивши на важливості посилення протиповітряної оборони портів.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Рада Безпеки ООН обговорила обстріл російськими військами Одеси, а також розглянула гуманітарні питання, пов’язані з війною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-