Кислиця в Радбезі: Обличчя посланця Путіна в ООН назавжди залишиться уособленням війни

Кислиця в Радбезі: Обличчя посланця Путіна в ООН назавжди залишиться уособленням війни

Укрінформ
Образ постійного представника Росії при ООН Василя Небензі завжди уособлюватиме війну, масові вбивства та брехню, вважає постпред України Сергій Кислиця.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це він це заявив у п’ятницю на засіданні Ради Безпеки ООН.

«Важливо пам'ятати, що Росія – це не просто велика пляма на політичній карті світу, – зазначив Кислиця. – Росія має обличчя. І це не лише обличчя Путіна – диктатора-вбивці, який цього місяця збирається знову перепризначити себе (на посаді президента РФ, – ред.). Це також обличчя його представника в цьому залі».

За словами Кислиці, «для мільйонів людей це обличчя уособлює тих, хто вбивав їхніх близьких».

«Саме таким його обличчя увійде в усі підручники історії. Обличчя людини, яка продовжує одноманітно, день за днем поширювати потоки брехні, і не лише на засіданнях, пов'язаних з Україною», – додав постпред.

Він розповів, що на сьогодні українські правоохоронні органи розпочали розслідування 143 508 воєнних злочинів, а також 16 650 злочинів проти національної безпеки. Серед них – убивство 11 973 цивільних осіб, у тому числі 534 дітей, та поранення понад 19 200 людей, зокрема більш як 1200 дітей.

Читайте також: В ООН занепокоєні намірами Росії провести вибори на окупованих територіях України

Постпред наголосив, що Росія має бути притягнута до відповідальності за пошкоджені та зруйновані об'єкти цивільної інфраструктури. За даними українських правоохоронних органів, їхня кількість перевищує 150 тис. Ідеться, зокрема, про 121 855 житлових будинків, 3047 освітніх і 738 медичних закладів, 537 культурних і 172 релігійних установ, 5771 об’єкт водо- й електромереж. Зруйновано понад 200 шкіл, 1600 – пошкоджено.

Кислиця підкреслив, що міжнародна спільнота має й далі тиснути на агресора й рухатися шляхом, окресленим Українською формулою миру та Резолюцією ГА ООН від 23 лютого 2023 року «Принципи Статуту Організації Об'єднаних Націй, що лежать в основі досягнення всеосяжного, справедливого та міцного миру в Україні».

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Рада Безпеки ООН обговорила обстріл російськими військами Одеси, а також розглянула гуманітарні питання, пов’язані з війною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-