Єрмак обговорив з ексглавою уряду Фінляндії перспективи вступу в ЄС та НАТО

Єрмак обговорив з ексглавою уряду Фінляндії перспективи вступу в ЄС та НАТО

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак зустрівся з колишньою прем'єр-міністеркою Фінляндії Санною Марін, яка входить до Міжнародної робочої групи з питань безпеки та євроатлантичної інтеграції України, обговорили ситуацію на фронті на перспективи вступу України до ЄС і НАТО.

Про це повідомляється на сайті глави держави, передає Укрінформ.

"Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак зустрівся з колишньою прем'єр-міністеркою Фінляндії Санною Марін, яка входить до Міжнародної робочої групи з питань безпеки та євроатлантичної інтеграції України.Він поінформував співрозмовницю про ситуацію на фронті та нещодавню російську атаку з використанням ударних дронів «Шахед» на житлові будинки Одеси, внаслідок якої загинули 12 людей, зокрема п’ятеро дітей", - йдеться у повідомленні.

Єрмак подякував Марін за її зусилля, спрямовані на підтримку України, зокрема у складі Міжнародної робочої групи, а також у межах Інституту глобальних змін Тоні Блера, разом із делегацією якого вона прибула з візитом до України.

«Ви знаєте, що в Україні вас дуже цінують, цінують те, що ви робите для України. І ми завжди раді бачити й вітати вас», – сказав керівник ОП.

Він акцентував на важливості продовження підтримки України з боку партнерів, зокрема фінансової, оборонної, політичної. Вважлива підтримка кожного зі світових лідерів, наголосив керівник Офісу Президента.

Окремо він відзначив долучення Марін до діяльності Міжнародної робочої групи з питань безпеки та євроатлантичної інтеграції України.

«Дуже важливо, що ви приєдналися до цієї групи. Ми чекаємо від неї великих результатів для України та колективної безпеки євроатлантичного регіону», – зазначив очільник Офісу глави держави.

Єрмак висловив переконання, що запрошення нашої країни до Альянсу не призведе до ескалації, а, навпаки, буде свідченням сили західних демократій.

Читайте також: Єрмак обговорив із радником Сунака підготовку до Глобального саміту миру

Керівник Офісу Президента також поінформував Марін про підготовку першого Глобального саміту миру у Швейцарії та співпрацю в цьому напрямі з ключовими партнерами й країнами Глобального Півдня. Співрозмовники обговорили питання ядерної безпеки.

Марін зі свого боку зазначила, що, крім співпраці з Міжнародною групою, разом із представниками Інституту Тоні Блера допомагає Україні щодо інтеграції в ЄС. За словами колишньої прем’єр-міністерки Фінляндії, в межах цього процесу у неї заплановані зустрічі з представниками українського уряду та відвідання низки об’єктів.

У зустрічі також узяли участь радники очільника Офісу глави держави Дарія Зарівна та Олександр Бевз.

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія має намір представити рамкові умови для переговорів з Україною про членство на розгляд Ради ЄС у березні, після чого вони мають бути затверджені країнами-членами за принципом одноголосності, що відкриє шлях для початку переговорів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-