Єрмак обговорив із радником Сунака підготовку до Глобального саміту миру

Єрмак обговорив із радником Сунака підготовку до Глобального саміту миру

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак у межах продовження постійного діалогу із союзниками провів розмову у відеоформаті з радником Прем’єр-міністра Сполученого Королівства Великої Британії з питань національної безпеки Тімоті Барроу.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ.

Сторони обговорили підготовку до першого Глобального саміту миру на рівні лідерів держав та урядів, який має відбутися у Швейцарії.

Очільник Офісу глави держави поінформував співрозмовника про ситуацію на фронті та нагальні потреби Сил оборони.

Єрмак і Барроу також обговорили кроки з реалізації двосторонньої безпекової угоди, підготовленої в межах Спільної декларації G7 і підписаної лідерами України та Сполученого Королівства під час візиту прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака до Києва в січні 2024 року.

Читайте також: Зеленський закликав лідерів Південно-Східної Європи долучитися до Глобального саміту миру

Керівник Офісу глави держави зазначив, що Україна зацікавлена в залученні Великої Британії до низки проєктів.

Єрмак висловив вдячність Барроу, уряду та всьому народу Великої Британії за підтримку та допомогу в захисті свободи й незалежності України та спільних демократичних цінностей у Європі.

Як повідомляв Укрінформ, голова Федеральної ради Швейцарії Віола Амгерд після зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським 15 січня підтвердила наміри країни організувати мирну конференцію щодо України на найвищому рівні.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак поінформував 25 лютого, що на саміт миру запросять понад 160 країн, запрошення РФ на цьому етапі не очікується.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-