Україна запросить на перший Глобальний саміт миру понад 160 країн - Єрмак

Україна запросить на перший Глобальний саміт миру понад 160 країн - Єрмак

Укрінформ
Україна запросить на перший Глобальний саміт миру, який незабаром відбудеться у Швейцарії, понад 160 держав.

Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час форуму ««Україна. Рік 2024», передає Укрінформ.

"Перший інавгураційний Саміт миру відбудеться найближчим часом у Швейцарії. На сьогодні запрошення підготовлені та будуть надіслані понад 160 країнам. Дуже потужно працює наша команда разом зі швейцарською командою для підготовки цієї великої міжнародної події", - розповів Єрмак.

За його словами, на цьому Глобальному саміті миру дуже важливою є особиста зустріч лідерів, на якій буде зафіксовано те, що обговорювалось на рівні послів і радників.

"Тому що за столом будуть зібрані різні країни. У них різна і мотивація і різні думки, як припинити цю війну, як повернутися до сталого справедливого миру. Але в чому вони єдині? І це дуже важливо: вони всі поважають нашу незалежність, всі поважають нашу територіальну цілісність у міжнародно визначених кордонах 1991 року, і вони всі поважають наш суверенітет. Усі вони готові долучитися в різних формах до того, щоб усе це було відновлено", - зазначив керівник ОП.

Він повідомив, що сьогодні активно ведеться робота над документом, який може стати результатом цієї першої зустрічі.

Читайте також: США планують долучитися до ініційованого Україною Глобального саміту миру - Держдеп

Крім цього, зауважив Єрмак, у межах Глобального саміту миру буде розроблено спільний план протидії кризам російської війни проти України.

Він також розповів, що надалі може бути така ситуація, що на другий Саміт миру можуть бути запрошені і представники Російської Федерації, де їм буде презентовано цей план - "на той випадок, якщо хтось там, хто на той час представлятиме країну-агресора, захоче справді припинити цю війну і повернутися до справедливого миру".

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2024 року Президент України Володимир Зеленський і Президентка Швейцарської Конфедерації Віола Амхерд домовилися про початок підготовки до проведення у Швейцарії Глобального саміту миру на рівні лідерів держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-