Підготовка до Глобального саміту миру починається вже завтра - Зеленський

Підготовка до Глобального саміту миру починається вже завтра - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський і Президентка Швейцарської Конфедерації Віола Амгерд домовилися про початок підготовки до проведення у Швейцарії Глобального саміту миру на рівні лідерів держав.

Про це під час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами переговорів з Віолою Амгерд у Берні повідомив Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу ОП.

“Сьогодні на зустрічах ми відзначили успішність роботи у форматі радників щодо Формули миру вчора. Швейцарія ефективно організувала зустріч напередодні. Було значне розширення представництва – вже понад 80 держав, як сказала пані Президент, та міжнародних інституцій залучені. Ми цінуємо це. І я вдячний пані Президенту та її команді за домовленість, що наші команди вже відзавтра розпочинають підготовку до проведення у Швейцарії, на рівні лідерів, Глобального саміту миру”, – зазначив глава держави.

Читайте також: Зеленський зустрівся з представниками парламенту Швейцарії

Президент України наголосив, що цей саміт має наповнити необхідною енергією усе, чого вже вдалося досягти, та має визначити, що завершення війни має бути виключно справедливим, а відновлення сили міжнародного права – справді повним.

“Швейцарія в цьому – наш партнер. Дякую”, – сказав Зеленський.

Зі свого боку Амгерд наголосила, що Швейцарія підтримує мирний процес.

“Швейцарія готова організувати Саміт. Ми домовилися, що будемо поглиблено займатися цим питанням, щоб процес встановлення миру був успішним, і наші команди одразу почнуть цим займатися. З нашого боку ми вже призначили особу, яка опікуватиметься цим питанням”, – сказала вона.

Читайте також: Швейцарія виділить ₣1,5 мільярда на підтримку України в наступні три роки

Амгерд додала, що Швейцарія і в майбутньому виступатиме за надійний і тривалий мир в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, у швейцарському місті Давос проходить четверта зустріч радників із питань національної безпеки та політичних радників за участю керівника Офісу Президента Андрія Єрмака.

16 січня зі спеціальним зверненням на ВЕФ у Давосі виступить Президент Володимир Зеленський, який вже прибув до Швейцарії.

Президент Володимир Зеленський у листопаді 2022 року під час виступу перед учасниками саміту G20 презентував українську Формулу миру з 10 пунктів.

Під час міжнародних консультацій щодо ключових принципів миру в Україні та світі, що пройшли на Мальті у жовтні, було обговорено проведення Глобального саміту миру на рівні глав держав та урядів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-