Швейцарія виділить ₣1,5 мільярда на підтримку України в наступні три роки

Швейцарія виділить ₣1,5 мільярда на підтримку України в наступні три роки

Укрінформ
Швейцарія запланувала виділити 1,5 млрд франків (близько 1,75 млрд доларів) на підтримку України в рамках міжнародної співпраці у 2025-2028 роках.

Про це заявила Президентка Швейцарської Конфедерації Віола Амгерд на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції в Берні, передає кореспондент Укрінформу.

«Політичним компасом відбудови слугують принципи Лугано, закладені на Конференції з питань відновлення України в липні 2022 року. На підтримку України Швейцарія запланувала на період наступної стратегії з міжнародної співпраці з 2025 до 2028 року півтора мільярди франків. Сьогодні ми обговорювали необхідність найкращої координації допомоги з міжнародною спільнотою», – сказала вона.

Амгерд відзначила, що центральним питанням відновлення України є очищення від мін, та нагадала, що у вересні Федеральна Рада оголосила гуманітарне розмінування пріоритетом і затвердила розрахований на чотири роки пакет допомоги обсягом у 100 млн франків. Президентка Швейцарії також поінформувала, що в жовтні в Женеві відбудеться конференція з цього питання.

Читайте також: Швейцарія підтвердила готовність організувати саміт щодо Формули миру

Крім того, за її словами, лідери обговорили зусилля ООН, спрямовані на полегшення безперешкодного вивезення продуктів харчування і добрив з України і Росії через Чорне море.

Як повідомляв Укрінформ, 15 січня Президент Володимир Зеленський прибув до Швейцарії, де проходить Всесвітній економічний форум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-