Глава МЗС Китаю запевнив Кулебу, що його країна не продає зброю Росії

Глава МЗС Китаю запевнив Кулебу, що його країна не продає зброю Росії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї на зустрічі з українським колегою Дмитром Кулебою на полях Мюнхенської безпекової конференції запевнив, що Китай не продає Росії летальну зброю для війни проти України.

Про це Укрінформ повідомляє із посиланням на повідомлення МЗС КНР.

Під час зустрічі Ван зазначив, що Китай і Україна багато років є стратегічними партнерами, і між народами двох країн існує традиційна дружба.

«Незалежно від того, як зміниться міжнародна ситуація, Китай сподівається, що китайсько-українські відносини розвиватимуться нормально і продовжуватимуть приносити користь двом народам», - ідеться у повідомленні про зустріч міністрів.

Читайте також: Ван Ї заявив, що Китай не спостерігатиме, склавши руки, за ситуацією в Україні

Зазначається, що Ван подякував Україні за допомогу в безпечній евакуації китайських громадян під час надзвичайної ситуації (на початку Великої війни - ред.) та запевнив, що китайський народ ніколи цього не забуде.

«Ван Ї підкреслив принципову позицію Китаю в українському питанні, що базується на загальних підходах його країни до вирішення проблем «гарячих точок» та полягає у прихильності політичному врегулюванню, сприянні миру й переговорам, а також утриманні від продажу летальної зброї в райони конфлікту або сторонам конфлікту», - зазначили у дипвідомстві.

Там запевнили, що Китай «продовжуватиме відігравати конструктивну роль у припиненні війни та якнайшвидшому відновленні миру».

Читайте також: Ознак, що Китай відіграватиме конструктивну роль у війні РФ проти України, немає - експерт

«Навіть якщо є лише проблиск надії на мир, Китай не відмовиться від своїх зусиль», - додали в МЗС КНР.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та глава МЗС Китаю Ван Ї у ході двосторонньої зустрічі на полях Мюнхенської безпекової конференції обговорили шляхи відновлення справедливого та міцного миру в Україні.

Фото: fmprc.gov.cn

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-