Зеленський зустрівся з главою МЗС Канади

Зеленський зустрівся з главою МЗС Канади

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський зустрівся із міністром закордонних справ Канади Мелані Жолі та подякував за лідерську роль Канади у роботі Міжнародної коаліції за повернення примусово переміщених українських дітей, засідання якої відбудеться в Києві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Президента.

Зеленський провів зустріч із міністром закордонних справ Канади Мелані Жолі, яка перебуває у Києві з візитом.

Глава держави подякував Канаді та всьому канадському народу за потужну підтримку й допомогу Україні під час війни.

Відео: ОП

"Ми високо цінуємо особливе ставлення Канади, її потужну фінансову, військову та гуманітарну допомогу, яка надається Україні з перших днів агресії. Це свідчить про справді міцні відносини та партнерство. Також хочу подякувати за рішення уряду Канади про виділення наступного пакета військової допомоги. Це зміцнює наші Збройні сили для ефективної боротьби з агресором", – наголосив Президент.

Зеленський поінформував про заходи з реалізації Формули миру та підготовки й проведення Глобального саміту миру.

Окремо він подякував за лідерську роль Канади в роботі Міжнародної коаліції за повернення примусово переміщених українських дітей, засідання якої відбудеться сьогодні в Києві за співголовування Жолі та керівника Офісу Президента Андрія Єрмака.

"Для нас повернення всіх українських громадян, включно з дітьми, залишається одним із ключових пріоритетів. Ми вдячні Канаді за вагому роль у створенні Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, що допоможе всім нашим дітям невдовзі повернутися на батьківщину", – зазначив глава держави.

За його словами, участь Жолі в сьогоднішньому засіданні Міжнародної коаліції в Києві засвідчує потужну роль Канади в процесі повернення українських дітей.

Сторони також обговорили підготовку двостороннього документа з Канадою про безпекові гарантії Україні, щоб укласти його вже невдовзі.

Читайте також: Кулеба - про перемовини з Жолі: Працюємо над отриманням систем ППО та іншої зброї

Також були скоординовані кроки щодо подальшого діалогу України і Канади на найвищому рівні та в межах міжнародних організацій.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі прибула до Києва й анонсувала започаткування коаліції для повернення українських дітей.

Після початку повномасштабного російського вторгнення Канада надала Україні військової допомоги на майже 2 млрд доларів США. Загальний обсяг різноманітної канадської допомоги Україні, в тому числі гуманітарної та фінансової, з початку 2022 року перевищив 7,5 млрд доларів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-