Кулеба - про перемовини з Жолі: Працюємо над отриманням систем ППО та іншої зброї

Кулеба - про перемовини з Жолі: Працюємо над отриманням систем ППО та іншої зброї

Укрінформ
Міністри закордонних справ України і Канади Дмитро Кулеба й Мелані Жолі під час перемовин обговорили питання економіки, використання заморожених активів РФ, нові санкції проти Росії, Формулу миру Президента Зеленського і постання зброї Україні.

Про це глава української дипломатії заявив на спільній з канадською колегою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кулеба зазначив, що Канада є близьким другом України, який підтримує її у двосторонньому форматі, у "Групі семи", "Групі двадцяти" і в НАТО.

"Наші відносини вже на тому рівні, коли наші переговори відбуваються без будь-яких протоколів і дипломатичних реверансів, ми відразу обговорюємо конкретні питання, які потребують вирішення. Сьогодні ми говорили про політику, про економіку. Чекаємо на ратифікацію доповнень до Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою, працюємо над питанням використання заморожених активів РФ в інтересах відновлення України... Також говорили про нові раунди санкцій проти Росії і про реалізацію Формули миру Президента Зеленського, де Канада співголовує у четвертому пункті - звільнення полонених та депортованих осіб", - сказав Кулеба.

Читайте також: Канадські військові показали, як навчають українських захисників навичкам сучасного бою

Він додав, що, безумовно, окремою темою перемовин з канадською колегою у Києві була тема зброї.

"Продовжуємо працювати і над отриманням систем ППО, й іншої зброї, якою нам може допомогти Канада", - поінформував очільник МЗС.

Насамкінець Кулеба підкреслив, що Канада є одним з тих наших друзів , щодо яких "немає жодних причин сумніватися у їхній системності і послідовності у підтримці України".

Як повідомляв Укрінформ, міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі прибула до Києва й анонсувала започаткування коаліції для повернення українських дітей.

Після початку повномасштабного російського вторгнення Канада надала Україні військової допомоги на майже 2 млрд дол. США. Загальний обсяг різноманітної канадської допомоги Україні, в тому числі гуманітарної та фінансової, з початку 2022-го року перевищив 7,5 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-