Дуда анонсував зустріч з Зеленським у форматі «Люблінського трикутника»

Дуда анонсував зустріч з Зеленським у форматі «Люблінського трикутника»

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда, який прибув до Литви, під час пресконференції з очільником Литви Гітанасом Науседою заявив, що потрібно й надалі підтримувати Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє PAP.

"На жаль, це наша традиція, що ми повинні боротися за свободу проти російського загарбника. Тому так важливо підтримувати Україну", – сказав Дуда.

Він висловив сподівання, що незабаром "ми зможемо зустрітися у формулі Люблінського трикутника з нашим другом Президентом Володимиром Зеленським та поговорити про те, як підтримати Україну, особливо перед майбутнім ювілейним самітом НАТО у Вашингтоні".

Читайте також: Дуда закликає не втомлюватися від війни і продовжувати підтримувати Україну

Президент Польщі додав, що задоволений тим, що найближчим часом у Європі відбудуться найбільші з часів Холодної війни навчання країн НАТО.

"Ми з президентом Литви висловили задоволення тим фактом, що найближчим часом у нашій частині Європи відбудуться великі маневри НАТО", – сказав Дуда.

За його оцінкою, вони демонструють готовність до відсічі можливої агресії, а також ступінь залученості союзників у НАТО, їхню присутність у цій частині Європи та швидкість реакції та дій Альянсу.

Читайте також: Не зупиниться в Україні: Дуда назвав країни, на які може напасти Росія

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС Польщі Радослав Сікорський під час Українського сніданку в Давосі заявив, що у світі не бракує “кишенькових чемберленів”, які готові пожертвувати іншими людьми заради власного спокою. Він наголосив, що лише Україна може вирішувати, чи вести переговори з Росією. Він також закликав гостей Українського сніданку купувати автомобілі для ЗСУ, як робить це він.

Фото: РАР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-