Україна далі працюватиме з міжнародними партнерами задля безпекового зростання - Зеленський

Україна далі працюватиме з міжнародними партнерами задля безпекового зростання - Зеленський

Укрінформ
Україна працюватиме з міжнародними партнерами для укладання безпекових угод після підписання такого документа з Великою Британією.

Як передає Укрінформ, про це Президент України Володимир Зеленський заявив у Фейсбуці.

За словами Зеленського, "безпекова угода з Великою Британією – це те, що додає нам упевненості зараз, поки ми захищаємося від російської агресії, та фіксує наші сильні безпекові позиції на весь період до вступу України в НАТО".

Як підкреслив Президент, "Велика Британія стала першою країною, з якою ми уклали таку двосторонню угоду". 

"Продовжимо працювати і з іншими міжнародними партнерами для забезпечення нашого безпекового зростання. Крок за кроком робимо Україну сильнішою", - зауважив глава держави. 

Читайте також: Президент назвав безпекову угоду з Британією «взірцем для нашого часу»

Як повідомляв Укрінформ, 13 січня у Києві Президент України Володимир Зеленський і Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки. Вона, зокрема передбачає фінансування військових потреб у сумі 2,5 млрд фунтів стерлінгів.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна веде переговори з партнерами про підписання угод щодо безпекових гарантій, і близько 30 країн, включаючи членів G7, вже готові вступити в таке партнерство.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-