Близько 30 країн готові вступити у партнерство з Україною щодо безпекових гарантій - Шмигаль

Близько 30 країн готові вступити у партнерство з Україною щодо безпекових гарантій - Шмигаль

Укрінформ
Україна веде переговори з партнерами про підписання угод щодо безпекових гарантій, і близько 30 країн, включаючи членів G7, вже готові вступити в таке партнерство.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телемарафону «Єдині новини», коментуючи підписання з Великою Британією угоди про співробітництво у сфері безпеки, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми ведемо перемовини з партнерами про підписання аналогічних угод... Це 30 країн, які підтримали декларацію лідерів G7, яка була озвучена під час Вільнюського саміту НАТО. Звісно, ми маємо країни G7 в цьому пулі партнерів, які будуть приєднуватися і підписувати аналогічні документи», - сказав глава уряду.

Він додав, що про свої наміри укласти з Україною угоди про безпеку оголосили і країни - традиційні партнери. Підписання таких документів очікується у найближчий час.

«Наші країни-друзі уже сьогодні готові вступити в таке партнерство з Україною, незважаючи на повномасштабну російську агресію. Угода з Великою Британією стала першим кроком, і найближчим часом ми очікуємо таких історичних моментів - підписання угод», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Безпекова угода між Україною та Британією є справедливою і партнерською - Шмигаль

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський і Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, який прибув 12 січня з візитом до Києва, підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки.

Вона передбачає фінансування військових потреб у сумі 2,5 млрд фунтів стерлінгів.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-