Безпекова угода між Україною та Британією є справедливою і партнерською - Шмигаль

Безпекова угода між Україною та Британією є справедливою і партнерською - Шмигаль

Укрінформ
Безпекова угода між Україною та Великобританією є справедливою угодою, двосторонньою і партнерською.

На цьому в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

«Дуже важливо, що це справедлива угода. Вона двостороння, вона партнерська. Вона про наше союзництво з Великою Британією. Вона про те, що після завершення цієї війни не лише Великобританія має протягом 24 годин зреагувати, якщо відбудеться агресія проти України. Україна також буде захищати свого союзника, свого партнера, протягом 24 годин реагувати в той або інший спосіб для підтримки Великої Британії, якщо Росія захоче атакувати», - сказав Шмигаль.

Він підкреслив, що зазначена угода укладена на 10 років і включає в себе всі напрямки співробітництва як у сфері безпеки, так і у сфері фінансової, санкційної підтримки.

«Ця угода стала еталоном. І дуже важливо, що в еталоні включені максимальні гарантії для нашої держави і є співробітництво у всіх сферах - підтримка України на землі, в повітрі, на морі, в кіберпросторі, в політичному просторі», - зазначив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Угода про співробітництво у сфері безпеки офіційно закріплює підтримку Британією України - Єрмак

Шмигаль зауважив, що це перший міжнародний договір такого рівня, і висловив упевненість, що ця практика буде продовжена.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський і Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, який прибув 12 січня з візитом до Києва, провели переговори і підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-