Президент назвав безпекову угоду з Британією «взірцем для нашого часу»

Президент назвав безпекову угоду з Британією «взірцем для нашого часу»

Відео
Укрінформ
Безпекова угода України з Великою Британією, яка була підписана у Києві у п’ятницю, стосується різних аспектів життя держави – і роботи розвідок двох країн, і захисту від російських ударів у кіберпросторі.

Про це у своєму зверненні заявив Президент Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу. 

Відео: ОП

«Цей день уже увійшов в історію нашої держави: сьогодні маємо угоду з Великою Британією, безпекову угоду, над якою ми довго працювали. Різні аспекти. Це зброя. Плюс підтримка нашого оборонного сектору. Плюс робота наших розвідок. Плюс санкції проти Росії. Плюс робота щодо російських активів. Плюс захист від російських ударів у кіберпросторі – усе, що стосується сучасних технологій. Справді дуже серйозна й сучасна угода», - заявив він.

Читайте також: Зеленський - про угоду з Британією: Це не просто добра воля, а формалізовані відносини

Зеленський сказав, що багато хто чув про зразкові безпекові домовленості 20-го століття між США та Ізраїлем і деякі інші подібні домовленості.

«Зараз ми сформували такий взірець для нашого часу. Це те, що додає нам впевненості зараз, поки ми захищаємося від російської агресії, та фіксує наші сильні безпекові позиції на увесь період до вступу України у НАТО. Ключова наша безпекова мета – Альянс, а зараз на основі цієї угоди з Британією ми працюємо і з іншими партнерами заради двосторонніх угод», - розповів Президент.

Глава української держави нагадав, що до базової домовленості «Великої сімки» приєдналося вже майже 30 держав.

Читайте також: 100 років партнерства, зброя і £2,5 мільярда: Жовква розкрив деталі угоди з Британією

«І я вдячний кожній державі, кожному лідеру, які вже у цій безпековій роботі з нами, усім, хто ще приєднається у цьому році. І, звичайно, я дякую Великій Британії та особисто пану прем’єр-міністру Сунаку за першість і лідерство», - поінформував він.

Відео: ОП

Як повідомлялося, Президент Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, який прибув у п’ятницю з візитом до Києва, провели переговори і підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки.

Зеленський і Сунак провели переговори та підписали угоду у сфері безпеки / Фото: Офіс Президента

Відповідно до угоди, Велика Британія надасть Україні пакет військової допомоги Україні на 2,5 млрд фунтів стерлінгів. Крім того, угода з Великою Британією передбачає щорічне надання додаткової допомоги упродовж 10 років і автоматичне надання Україні зброї в разі будь-якої агресії. Також у документі наголошується, що учасники угоди продовжать шукати шляхи подальшого зміцнення своїх довгострокових відносин, включно з роботою на шляху до сторічного партнерства.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-