Франція налаштована посилювати спроможність України виробляти озброєння на своїй землі - глава МЗС

Франція налаштована посилювати спроможність України виробляти озброєння на своїй землі - глава МЗС

Укрінформ
Франція зберігатиме свою налаштованість у підтримці Збройних сил України, постачання їм озброєння, а також посилення спроможностей нашої держави виробляти озброєння на своїй землі.

Про це заявив новопризначений міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне на спільному з українським колегою Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, передає Укрінформ.

“Франція залишатиметься пліч-о-пліч з Україною стільки, скільки буде потрібно. Ця налаштованість є незмінною і розгортатиметься за напрямками підтримки Збройним силам України, постачання систем озброєння, боєприпасів, засобів ППО, артилерії. Я знаю, що ви цінуєте французькі технології, які вам постачають для захисту вашої землі. Ми налаштовані спільно посилювати спроможність України виробляти озброєння на своїй власній землі і готові приходити вам на допомогу в цій царині”, – сказав він.

Читайте також: Кулеба: Перший візит французького міністра саме до Києва свідчить про пріоритетність України

Сежурне наголосив, що Франція готова і надалі підтримувати супротив України агресорові та покращуватиме юридичні рамки, аби співпраця у сфері оборонної спроможності розвивалася ще ширше.

У сфері цивільного співробітництва з Україною глава МЗС Франції акцентував на охороні здоровʼя, розмінуванні та підготовці спеціалістів, освіти і облаштуванні шкіл. Крім того, міністр закликав французькі компанії долучатися до завдань, які стоять перед Україною, у сфері енергетики, звʼязку та водопостачання.

Читайте також: Зеленський - про угоду з Британією: Це не просто добра воля, а формалізовані відносини

Як повідомлялося, Стефан Сежурне прибув із візитом до української столиці у суботу, 13 січня.

9 січня Еммануель Макрон призначив Габріеля Атталя прем’єр-міністром Франції. Атталь вже оголосив склад свого уряду, в якому зберегли посади більшість ключових фігур з кабінету Елізабет Борн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-