США і Південна Корея обговорили спільні кроки на підтримку України

США і Південна Корея обговорили спільні кроки на підтримку України

Укрінформ
Радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван обговорив зі своїм колегою з Південної Кореї Чангом Ходжином незаконну військову співпрацю Росії і КНДР, її вплив на безпеку в регіоні, а також спільні кроки на підтримку України.

Про це повідомили в вівторок у Білому домі, передає Укрінформ.

«Обидва посадовці найрішучіше засудили передачу КНДР балістичних ракет Росії та застосування РФ цих ракет проти України», - зазначається в повідомленні.

Сторони погодилися, що передача та використання цієї зброї збільшує страждання українського народу, порушує численні резолюції Ради Безпеки ООН, підриває глобальний режим нерозповсюдження. Крім того, це має значні наслідки для безпеки Європи, Корейського півострова та Індо-Тихоокеанського регіону.

«З урахуванням розширення співпраці КНДР і Росії сторони зобов’язалися продовжувати тісну взаємодію на підтримку України й українського народу»,- підкреслюється в повідомленні.

Читайте також: Росія продовжує обстрілювати Україну ракетами КНДР - Білий дім

Крім того, США й Південна Корея зобов’язалися підтримувати тісну співпрацю щодо зміцнення миру та безпеки в Індо-Тихоокеанському регіоні та по всьому світу.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок 47 країн виступили зі спільною заявою, у якій засудили Північну Корею і РФ через порушення ними численних резолюцій Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-