Росія продовжує обстрілювати Україну ракетами КНДР - Білий дім

Росія продовжує обстрілювати Україну ракетами КНДР - Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати мають докази того, що російські сили протягом останніх днів продовжували застосовувати балістичні ракети північнокорейського виробництва по мирних містах України.

Про це заявив у вівторок координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Як я говорив з цієї трибуни минулого тижня, КНДР недавно передала Росії пускові установки та кілька десятків балістичних ракет. Відтоді Росія застосувала ці ракети проти України впродовж минулого тижня»,- заважив представник Білого дому.

Він нагадав, що американська сторона вже повідомляла про перший відомий запуск Росією по Україні північнокорейської балістичної ракети 30 грудня. Пізніше, 2 січня Росія застосувала близько десяти ракет по Запоріжжю, Києву, Харкову та інших містах.

«Потім, 6 січня російські війська знову запустили кілька північнокорейських балістичних ракет по Україні. Ми досі оцінюємо наслідки цих ударів, але можемо підтвердити, що принаймні одна з них поцілила по Харкову»,- наголосив представник Білого дому.

У цьому зв’язку він повідомив, що Сполучені Штати приєдналися до спільної заяви глав зовнішньополітичних відомств 47 країн, яка засуджує експорт з КНДР та закупівлю Росією північнокорейських балістичних ракет, а також застосування цих озброєнь по Україні. Представник Білого дому також наголосив, що Сполучені Штати продовжать запроваджувати санкції проти всіх, хто сприяє незаконній передачі зброї російському агресору.

Водночас він підкреслив, що найефективнішою допомогою Україні з боку США стало б ухвалення Конгресом нового пакету допомоги Україні без подальших зволікань.

Читайте також: В ЄС попередили про відповідальність через ймовірне використання Росією ракет КНДР

«Росія шукає допомоги в таких країнах, як Північна Корея й Іран. Україні потрібна наша допомога, і ми закликаємо Конгрес допомогти нам забезпечити ці потреби (української сторони – ред.)»,- наголосив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, впродовж останніх тижнів Росія посилила ракетні й повітряні удари по мирних містах України.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-